Jednoglasno izabran

Vladimir Debeljak novi predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Ivanca

Objavljeno: 04.03.2016. 17:37

Zadnja izmjena: 04.03.2016. 17:37

Foto: UDVDR Ivanec

Predsjedništvo Koordinacije braniteljskih udruga Grada Ivanca održalo je sjednicu na kojoj su analizirane protekle aktivnosti, najavljeni najvažniji projekti iz Programa za 2016. godinu, a došlo je i do promjena na čelu Udruge...

Program svih ivanečkih braniteljskih udruga vezan je uz 25. obljetnicu početka Domovinskog rata, a centralni događaj će biti 17. rujna, kada će se nizom manifestacija obilježiti četvrt stoljeća osvajanja vojnog objekta na Ivanščici i pogibije Ivana Nine Severa u Varaždinu.

U prvom dijelu sastanka predstavljene su aktivnosti udruga u dosadašnjem dijelu godine te najave skorašnjih događanja.  Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ivanec, istaknuo kako je udruga krajem godine potpisala ugovoro sa Adria Oil o povoljnijoj kupnji iz njezine ponude, te u suradnji sa Hrvatskim časničkom zborom i predsjednikom Vladimirom Debeljakom organizirala kratko i odlično prihvaćeno predavanje u školi u Prigorcu.

Također, u tijeku je postupak kojim će se jednom ili dvoje studenata, djece hrvatskih branitelja, donirati prijenosno računalo, zatim pomoći jednoj obitelji preminulog branitelja.

Preimenovanje ulica

Napomenuto je kako su pripremljeni prijedlozi za preimenovanje ulica i pojedinih institucija po poginulim braniteljima, pitanje prostora u 'braniteljskoj' zgradi u Ivancu i druge teme koje će biti prezentirane na sastanku s gradom Ivancem, koji je najavljen po završetku natječaja za financiranje javnih potreba.

Kako je taj natječaj završen 15. veljače, očekuje se odgovor o terminu održavanja sastanka vodstva grada i braniteljskih udruga.

Vladimir Debeljak, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec prenio je nekoliko glavnih aktivnosti udruge, pa je tako naveo da se sastao Organizacijski odbor koji će provesti obilježavanje 25. obljetnice osvajanja vojnog objekta na Ivanščici i pogibije Ivana Nine Severa.

Obilježavanje važnih obljetnica

Vjekoslav Špac iz HVIDRA - e Ivanec istaknuo je kako su glavne aktivnosti udruge  izrada tri Plana i programa rada prema natječajima gradova Ivanca i Lepoglave, kojima će se financirati aktivnosti udruge u ovoj godini.

Pod točkom ostalo potpredsjednik Hrvatskog časničkog zbora Tihomir Šavorić istaknuo je kako bi bilo dobro da se pojedine manifestacije kojima se obilježavaju važne obljetnice iz Domovinskog rata prilagode na način da bi branitelji u njima mogli sudjelovati i na lokalnoj, ali i na državnoj razini.

Pri kraju sastanka predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Ivanca Ljudvek Cikač podnio je ostavku na tu funkciju, te na mjesto člana predsjedništva.

Ostavka i - odmah izbori

Kao razloge ove odluke naveo je pojačane aktivnosti u svojoj matičnoj Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, u kojoj obnaša dužnost potpredsjednika Podružnice Varaždinske županije i predsjednika Ogranka Ivanec, te privatne obveze. Članovi predsjedništva Koordinacije braniteljskih udruga Grada Ivanca su nakon toga u kraćoj raspravi zaključili da je najbolje da se odmah izabere novi predsjednik, kako se ne bi prekidao kontinuitet rada.

Tako je za obnašanje te funkcije predložen, a potom i jednoglasno izabran Vladimir Debeljak, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec.  

Komentari