Ivanečko Turističko društvo raspisalo je natječaj za ovogodišnju akciju uređivanja i uljepšavanja privatnih i javnih površina Cvijet za ljepši grad 2011. Za razliku od prijašnjih godina, kada su natječaji raspisivani tijekom već poodmakla proljeća, ove godine ivanečki Cvijet kreće rano. Razlog tome je želja organizatora da prijavama obuhvati i uređenost vrtova i površina ranim proljetnicama.

- Uz okućnice, balkone i okoliš ustanova, tvrtki i trgovačko-ugostiteljskih objekata, ocjenjivat će se i uređenost klijeti i njihova okoliša, to više što su u ivanečkome kraju klijeti i sve što je uz njih vezano postale stil života i način provođenja slobodnog vremena. Također, na natječaj se mogu javiti i stanari cijelih ulica te svoju ulicu predložiti za „naj“ – poručio je predsjednik Turističkog društva Boris Jagetić Daraboš.

Nadalje, i djeca iz vrtića i osnovnih škola pozvana su da na natječaj šalju svoje likovne radove tematski vezane uz ekologiju i uređenost svoje sredine. Kako bi se skrenula pozornost na loše primjere, uveden je i običaj izlaganja fotografija onečišćene prirode.

Rok za prijave je do kraja travnja. Komisija će teren obilaziti do 15. rujna, a nagrade će biti dodijeljene na završnoj svečanosti krajem godine. Najvrednije nagrade očekuju građane, a onima s najljepšim okućnicama namijenjene su nagrade od 1000, 700 i 500 kuna.

Zainteresirani za sudjelovanje svoje prijave trebaju slati Turističkom društvu Ivanca, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, 42240 Ivanec. Moguće su i prijave na tel/fax. 784-284 i 099-47-84-284.

Agencija VLM

Komentari

30.03.2011. 11:37h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: traveldan.biz