U Županijskoj palači obilježen je Međunarodni dan volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca, a tom prigodom predstavljen je Registar volontera putem kojeg će Društvo Crvenog križa Varaždinske županije voditi evidenciju o volonterima Varaždinske županije. 

Uloga registra volontera je objedinjavanje podataka o raspoloživim i dostupnim volonterima na području naše županije, kao i lakše usmjeravanje volontera s obzirom na njihove interese, te lakše pronalaženje volontera od strane institucija kojima su potrebne njihove usluge.

Registar je predstavio ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac, a predstavljanju su prisustvovali zamjenik župana Robert Vugrin, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat te volonteri Silvija Ladić Fischer, Snježana Rusman, Damir Frntić i Predrag Makaj koji su zajedno skupili preko osam tisuća sati volontiranja i to u različitim kriznim situacijama. 

Zamjenik župana Vugrin čestitao je svim volonterima njihov dan, rekavši kako oni svojim djelima mijenjaju svijet na bolje i kako se naša županija može pohvaliti velikim brojem volontera. Ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac predstavio je Registar koji će biti dostupan na stranici https://volonteri.dck-vz.hr/, a svi zainteresirani moći će ispuniti obrazac te iskazati svoj interes za volontiranje u nekom od područja. 

Komentari

05.12.2018. 16:27h Zadnja izmjena: 05.12.2018. 16:42