prigodno druženje

Volonteri Crvenog križa nagrađeni s tisuću kuna iz županovog osobnog fonda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.03.2021. 14:34

Zadnja izmjena: 04.03.2021. 14:47

Kako bi im odali zahvalu i poštovanje na volontiranju u Sisačko moslavačkoj županiji prilikom nakon potresa, župan Radimir Čačić i saborska zastupnica Natalija Martinčević priredili su prijem za desetak volontera koji su na terenu proveli najveći broj dana i odradili najveći posao.

Osim prigodnih zahvalnica i poklona s domaćim proizvodima, župan Čačić je iz svog osobnog fonda kojeg je osnovao odrekavši se plaće prilikom obavljanja dužnosti župana, svakom volonteru dao i novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna.

Nakon razornog potresa u Sisačko- moslavačkoj županiji, među prvima koji su priskočili u pomoć bili su volonteri Društva Crvenog križa Varaždinske županije.Volonteri Crvenog križa Varaždinske županije prvi su obišli neka od najteže pogođenih sela i donijeli pritom prve namirnice njihovim stanovnicima. Također, Tim za krizna stanja rješavao je neke od najdramatičnijih kriznih situacija tih prvih dana.

- Vaših odrađenih pet tisuća volonterskih sati je zaista impresivno. Na Vas se uvijek može računati, uostalom to ste nebrojeno puta dokazali, sudjelujući u kriznim situacijama, kao što su poplave, potresi, migrantska kriza te kriza s koronavirusom. Uostalom zasluženo ste prošle godine dobili i Državnu nagradu za humanitarni rad- rekao je župan Čačić.

Napomenimo, kako su se volonteri Društva Crvenog križa Varaždinske županije posebno iskazali u proljeće prošle godine kada su na inicijativu saborske zastupnice Natalije Martinčević sudjelovali u podjeli besplatnih obroka najugroženijim građanima naše Županije.

 

 

Komentari