Vrijedna donacija: Knjižnica varaždinskog Doma za starije bogatija za 40 knjiga

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.05.2015. 16:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: HDZ V. MO Varaždin

Povodom svjetskog dana knjige i autorskih prava, HDZ-e 5. Mjesnog odbora zajedno s koalicijskim partnerom – Hrastom, posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin, te im uručilo vrijednu donaciju knjiga za njihovu knjižnicu...

Oni su domskoj knjižnici poklonili 40 vrlo vrijednih novih knjiga, uglavnom beletristike. Na ovoj vrijednoj donaciji predstavnicima HDZ-a i Hrasta 5. Mjesnog odbora zahvalila se ravnateljica Doma Tamara Ljubić istaknuvši da će korisnike jako razveseliti nove knjige.

Inače, domska knjižnica posjeduje oko 2.500 naslova, a vrlo je čest slučaj da korisnici Doma i njihova djeca doniraju svoje knjige nakon useljenja u Dom. Ranijih godina knjižni fond se redovito obnavljao, no zbog mjera štednje s tom se praksom na žalost moralo prekinuti.

- HDZ 5. Mjesnog odbora s ovakvim akcijama pokazuje humanost i spremnost  pomoći kada su u pitanju naši sugrađani starije životne dobi. Mi kao najkvalitetnija, najbrojnija stranka  u 5. Mjesnom ogranku želimo biti primjer drugima da se odluče na ovako plemenitu gestu, a HDZ će i u daljnjem radu sudjelovati u akcijama sličnog humanitarnog tipa - ističe predsjednik HDZ-a 5. Mjesnog odbora Igor Borovec.

Komentari