Vrijedna donacija rotarijanaca - novi krevetići za bebe u varaždinskom rodilištu

Objavljeno: 23.10.2015. 13:53

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:50

U prostorijama varaždinske pedijatrije, danas, 23. listopada, okupili su se vodeći ljudi Rotary cluba Varaždin Jug kako bi primili zahvale za svoju izdašnu donaciju u vidu dječjih krevetića za novorođenčad od strane sanacijskog upravitelja varaždinske bolnice, Mladena Smoljanca.

Odsada u varaždinskoj pedijatriji bolji uvjeti
U obraćenju medijima, Martin Kralj, predsjednik Rotary cluba Varaždin Jug, istaknuo je da se vodstvo kluba odlučilo na ovakvu donaciju kako bi osuvremenili i dodatno opremili varaždinsku bolnicu, a varaždinskoj novorođenčadi pomogli u „samom startu života“, budući da je upravo varaždinsko rodilište jedno od najznačajnijih u Hrvatskoj, u kojem se godišnje porodi između 1600 i 1800 djece.

- Ovim smo projektom željeli stvoriti bolje uvjete u rodilištu, kako za djecu tako i za majke, kako bi djeca u prvim danima života stalno bili uz majku u pristupačnoj i toploj okolini. Donirani su krevetići posljednji novitet na tržištu te se u potpunosti prilagođeni potrebama novorođenčadi, a novopečenim majkama pomažu u brizi za djete od njegove najranije dobi. – ističe Kralj.

Preko vina do rodilišta
Ideja o projektu rođena je na Festivalu vina koji organizira spomenuti Rotary club, a koja je jedna u nizu mnogobrojnih donacija putem kojih se darivaju najmlađi građani naše županije i preko kojih Rotarijanci brinu o potrebama djece tijekom čitavog djetinjstva. Kralj je nadodao kako su na spomenutom Festivalu sudjelovali najpoznatiji varaždinski vinari sa ciljem okupljanja što većeg broja sudionika koji su naknadno sudjelovali u financiranju dječjih krevetića.

Varaždinska ginekologija perjanica hrvatskog zdravstva
Na ovom je okupljanju široj javnosti predstavljen i najnoviji dodatak varaždinske ginekologije, poseban ginekološki stol prilagođen ženama sa određnim oblikom i stupnjem invaliditeta. Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin, istaknuo je kako se radi o jedinom krevetu ovakve vrste na području naše županije, a koji budućim majkama sa invaliditetom omogućuje točnije i potpunije praćenje njihove trudnoće te humaniji i jednostavniji pristup tijekom ginekoloških pregleda.

- Nabava ovakve opreme svjedoči o brizi varaždinske ginekologije za svoje pacijentice, stoga smo još jednom dokazali kako se penjemo i želimo biti na vrhu hrvatskog zdrastva prema kvaliteti izvođenja usluge – dodao je Smoljanec.

Uz to što je varaždinsko rodilište opremljeno vrhunskom opremom, ondje „ordinira“ i najbolja hrvatska babica, Erika Spirić, koja je u svojoj dugogodišnjoj karijeri porodila više od 10,000 beba. Temeljem svega viđenog, može se zaključiti kako se varaždinske buduće mame rođenju svog djeteta mogu veseliti bez ikakvih razloga za brigu.

Komentari