obilazak vrtića

Gradska vlast najavljuje: Ove godine će biti uloženo više od milijun kuna za poboljšavanje uvjeta u vrtićima

Nakon obilaska dječjeg vrtića u Aleji Kralja Zvonimira, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković najavio je planove budućih aktivnosti.
Objavljeno: 23.02.2022. 12:52

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 12:53

Aktualna gradska vlast započela je s aktivnostima poboljšanja uvjeta za boravak djece u gradskim dječjim vrtićima jer kako poručuju, nisu bili zadovoljni sa stanjem koje su zatekli.

Nakon obilaska dječjeg vrtića u Aleji Kralja Zvonimira, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković najavio je planove budućih aktivnosti.

- Tijekom 2022. godine, između ostalog, planirana je nabava industrijske perilice za praonu (objekt Aleja); izgradnja  nadstrešnice i hortikulturno uređenje objekta Kućan u suradnji s Parkovima; uređenje/ sanacija preostala dva sanitarna dječja čvora u objektu Aleja; generalna rekonstrukcija šest sanitarnih dječjih čvorova u objektu Kozarčeva - najavio je Marković i dodaje kako se ukupna vrijednost navedenih ulaganja procjenjuje se na preko milijun kuna.

O izgradnji novih objekata

Prema najavama,  u planu je i izgradnja novog objekta Koprivnička. Novi objekt trebao bi biti izgrađen na kat, površine od cca 1.550 m2 koji bi pohađala djeca u 10 odgojnih skupina, a bit će financiran iz fondova čije je otvaranje najavljeno za ovu godinu.

- Pripremljena je i dokumentacija za izgradnju novog objekta Dječjeg vrtića Varaždin u Hrašćici te se također čeka otvaranje natječaja. Sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju krenut će se u pregovore oko aneksa Kolektivnog ugovora vezano na plaće i materijalna prava zaposlenika - najavio je dogradonačelnik.

 

 

Komentari