ide li dalje?

Dječji vrtić u Hrašćici nije prošao EU natječaj: Evo postoji li alternativa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.12.2021. 09:37

Zadnja izmjena: 11.12.2021. 09:37

Dječji vrtić u Hrašćici nije prošao na natječaju Ruralnog razvoja i bio je jedna od glavnih tema na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj se donosio proračun.

Bio je također jedan od glavnih razloga zašto Čehokova lista, kako su rekli - ne može podržati pitanje, a gradonačelnika su s druge strane pitali: postoji li mogućnost dobivanja sufinanciranja iz nekih drugih izvora? Rebalansom je za vrtić, podsjetimo, bilo osigurano 2,6 milijuna kuna.

Na oporbeno pitanje, gradonačelnik Bosilj je izrazio uvjerenje kako se vrtić u Hrašćici u dogledno vrijeme zasigurno realizirati. - Čak su mi iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova rekli da će biti i povoljnijih niša za apliciranje nego što je bila Mjera 7.4.1. Maltene su rekli da nam je dobro što to nismo sada dobili, a uostalom trenutno nismo ni spremni za to pošto nemamo ni građevinsku dozvolu - rekao je.

Podsjetimo, bivša gradska vlast jučer je prozvala aktualnu riječima, kako su im "jedina dva EU projekta koja imaju, odbijena", a pritom su mislili na projekt dječjeg vrtića u Hrašćici i Kulturni centar u Kućanu. S druge strane, HNS Grada Varaždina koji ne participira u Gradskom vijeću - pozdravio je uvrštenje projekta izgradnje vrtića u prijedlog proračuna kao stranka, te ustvrdio kako je riječ o "njihovom projektu" iz jednoga od prijašnjih mandata.

Komentari