rebalans proračuna

Marković: Žalosno je da trebamo intervenirati kako bi nastala panika i počelo uređenje vrtića

Objavljeno: 21.10.2021. 12:17

Zadnja izmjena: 21.10.2021. 12:39

Nakon što je Miroslav Marković u rujnu pokazao fotografije derutnog toaleta u dječjem vrtiću "Aleja", tema se ponovno pojavila na jučerašnjoj sjednici.

Konkretno, vijećnicu Blaženku Beli (SDP) je zanimalo je li napravljena analiza stanja infrastrukture u dječjim vrtićima i osnovnim školama na području Grada, a ukoliko nije, hoće li se analiza i kada sprovesti. Zanimalo ju je, ukoliko je analiza sprovedena, mogu li se navesti zatečeni nedostaci te koja su predviđena rješenja.

Marković je odgovorio kako su zatekli "katastrofalno" stanje u vrtićima te kako su u rebalans proračuna za tekuću godinu uvrstili 100 tisuća kuna za toalete vrtića u Aleji, a uskoro kreće njihova obnova.

- Bivša gradska vlast je parcijalno i nekvalitetno obnovila neke vrtiće. Primjerice, krovište u Kozarčevoj se nije saniralo, a dobili smo još puno zahtjeva. Upravno vijeće nije dobro radilo svoj posao, a stanje u vrtićima se trebalo bolje kontrolirati. Zaposlena su četiri domara na osam vrtića, žalosno je da trebamo intervenirati kako bi nastala panika i počelo uređenje. Već u ovom rebalansu imamo pomak kojeg je netko prije trebao napraviti - rekao je Marković.

Dodao je kako je u planu i rušenje dječjeg vrtića u Koprivničkoj ulici zbog azbestnih ploča koje se nalaze u zidovima koje su štetne ukoliko se počnu mrviti. Kako je naveo Marković, vrtić u Dravskoj ulici bi se nadogradio kako bi se djeca iz Koprivničke tamo privremeno smjestila.

Komentari