Vruće, ali i sparno još idućih sedam dana - kakvo nas vrijeme očekuje za Špancirfest?

Objavljeno: 09.08.2015. 16:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: arhiva/meteoalarm.eu

Velikim vrućinama koje već danima prevladavaju na prostoru čitave zemlje od sljedećeg tjedna postupno se bliži kraj. Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu osvježenje bi trebalo nastupiti od blagdana Velike Gospe nadalje, zbog prodora vlažnog i svježeg zraka.

Ipak, sve do sljedeće subote, 15. kolovoza, očekuje nas vrlo vruće, a od utorka, 11. kolovoza, čak i sparno vrijeme, premda opasnost od toplinskih valova postoji još samo danas, i to na Jadranu. Danas se Varaždin i okolica „griju“ na vruća 32 stupnja u hladnu, a slično vrijeme očekuje nas i dalje.

Sutrašnji dnevni maksimum iznosit će 31 Celzijev stupanj, kako predviđa Hidrometeorološki zavod. U utorak će nas grijati 32 stupanja, u srijedu 33, a u četvrtak i petak očekuje se porast temperature na 34 Celzijeva stupnja. U subotu 15. kolovoza na Veliku Gospu tek nešto manja temperatura, 33 Celzijeva stupnja.

Što slijedi?

S obzirom na relativno dug period vrućine koji će prevladavati još neko vrijeme, Varaždinci se ovih dana pitaju kakvo nas vrijeme očekuje za Špancirfest, odnosno – postoji li bojazan da će nakon ovako visokih temperatura uslijediti grmljavinsko razdoblje.

Prema prognozama vremena koje su za sada dostupne, nakon sljedećeg blagdanskog vikenda temperatura bi se u ponedjeljak i srijedu, 17. kolovoza i 19. kolovoza, mogla spustiti na 24 stupnja, međutim sve do subote 22. kolovoza vrijeme bi moglo biti ugodno ljetno – između 27 i 29 Celzijevih stupnjeva.

Pogoršanje vremena uz grmljavinu i kišu očekuje se u nedjelju 23. kolovoza, no nakon toga, sve do kraja kolovoza, kada ujedno završava i Špancirfest, kiša se više ne predviđa. Temperatura bi se, međutim, mogla spustiti na 24 Celzijeva stupnja. Podsjetimo, Špancirfest počinje 21. a završava 30. kolovoza.

Komentari