vijesti iz grada varaždina

Za energetsku obnovu tri gradska vrtića odobreno 2,8 milijuna kuna, pročitajte za koja...

Objavljeno: 02.06.2017. 18:57

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 18:57

Foto: arhiva

Tri varaždinska dječja vrtića bit će uskoro energetski obnovljena čime će se značajno smanjiti troškovi toplinske energije za grijanje odnosno hlađenje objekata, stoji u priopćenju iz Grada varaždina.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poslao je Gradu Varaždinu prije nekoliko dana obavijest o tome da su gotovo u cijelosti odobrena sredstva za projektne prijedloge energetske obnove. Grad Varaždin je dostavio projektne prijedloge za tri vrtića u sastavu gradskog Dječjeg vrtića Varaždin. Iz Grada javljaju kako očekuju da će tijekom srpnja uslijediti potpisivanje ugovora s Fondom za program obnove nakon čega će Grad pokrenuti postupak javne nabave i ugovoriti radove do kraja ove godine.

Vrtići u Kozarčevoj, Dravskoj i Trakošćanskoj ulici

Tako je za vrtić u Kozarčevoj ulici dodijeljeno 817 tisuća kuna,za vrtić Dravska 911 tisuća kuna, a za vrtić u Trakošćanskoj milijun i 80 tisuća kuna. Prihvaćanjem projektnih prijedloga od strane Odbora za odabir projekta Grad Varaždin je ostvario pravo na sufinanciranje obnove vrtića s 2.8 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provođenjem projekata energetske obnove smanjiti će se potrošnja energenata od 66% do 71%, a predviđeni trošak obnove za sva tri objekta Dječja vrtića Varaždina iznosi 5,6 milijuna kuna. Najopsežnija obnova će se provesti u objektu Dravska u kojem će se uz toplinsku fasadu i zamjenu stolarije ugraditi sustav pripreme tople vode iz obnovljivih izvora energije i osuvremeniti sustav grijanja i prozračivanja. U Kozarčevoj i Trakošćanskoj će se uvesti energetski učinkoviti sustavi grijanja i prozračivanja prostora, ugraditi toplinska fasada, a u jednom objektu će se zamijeniti i vanjska stolarija. Očekujemo da će tijekom srpnja uslijediti potpisivanje ugovora s Fondom za program obnove nakon čega će Grad pokrenuti postupak javne nabave i ugovoriti radove do kraja ove godine, stoji u priopćenju iz Grada Varaždina.

Komentari