Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Varaždinskoj županiji 800.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za projekat „Rekonstrukcija i obnova kompleksa Dvorca i Arboretuma Opeka u Marčanu“.  Ugovor su danas, 23. svibnja, potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i zamjenik župana Tomislav Paljak.

Ovim potpisivanjem prijeđena je prva stepenica s kojom se sufinancira izrada projektne dokumentacije i pribavljanje potrebnih dozvola za rekonstrukciju i obnovu. U drugoj fazi projekat podrazumijeva ulaganje u rekonstrukciju i obnovu kompleksa te uspostava centra kompetentnosti u području poljoprivrede. Projekt se planira prijaviti na natječaj u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Vrijednost druge faze je 35 do 40 milijuna kuna, a pretpostavka za dobivanje sredstava za centar kompetentnosti u Vinici jest da Srednja škola Arboretum Opeka Vinica čiji je osnivač Varaždinska županija dobije u vlasništvo taj prostor, što je i dogovoreno između ministra državne imovine Gorana Marića i župana Varaždinske županije Radimira Čačića.

- Današnjim potpisivanjem ugovora o dodjeli 800.00 kuna za projektnu dokumentaciju za Arboretum zapravo smo krenuli u realizaciju jednog od najvažnijih projekata za našu Županiju. On obuhvaća i poljoprivredu i obrazovanje i mogućnost zapošljavanja prvenstveno u sektoru poljoprivrede što je za našu Županiju posebno važno i to je zaista jedan važan projekat za budućnost - naglasio je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Uz zamjenika Paljaka na svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovao je i Krunoslav Blaži, privremeni ravnatelj Javne ustanove za razvoj Varaždinske županije.

Komentari

23.05.2018. 14:39h Zadnja izmjena: 23.05.2018. 14:44