u dogovoru grada i opće bolnice

PLAN - BOLNIČKI VRTIĆ Čehoka smo pitali kako i kada, evo što je rekao...

Sve je to po uzoru na, kako gradonačelnik kaže, skandinavske zemlje koje "imaju vrtiće i u sklopu bolnice i u sklopu većih tvornica...
Objavljeno: 16.08.2018. 16:06

Zadnja izmjena: 16.08.2018. 16:13

Foto: Dario Jurčević

Nakon što se ovog utorka u Gradskoj vijećnici održao sastanak na kojem se dogovaralo za daljnje korake u realizaciji ideje da se varaždinskim liječnicima osiguraju stanovi, na naš se upit Gradonačelnik Ivan Čehok izjasnio i o planu u kojem Grad Varaždin i Opća bolnica Varaždin planiraju otvoriti dječji vrtić u sklopu bolnice.

To je jedna od ideja o kojoj već neko vrijeme razmišljaju i Grad Varaždin i ravnatelj Opće bolnice Varaždin, dr. Nenad Kudelić. Naime, gradonačelnik Ivan Čehok rekao je sljedeće: "s obzirom da ionako već imamo preveliki vrtić, možda ga rascijepimo na dva dijela pa da u jedan od te dvije javne ustanove uđe i bolnički vrtić", te je naglasio kako je ovo "novi model koji bi mogao zaživjeti u Hrvatskoj, te ćemo to pokušati do kraja godine napraviti za našu bolnicu". 

Sve je to po uzoru na, kako gradonačelnik kaže, skandinavske zemlje koje "imaju vrtiće i u sklopu bolnice i u sklopu većih tvornica, te tvrtki koje zapošljavaju više ljudi, a na taj način potiču natalitet, jer žene su sigurne za to vrijeme na poslu, dakle mogu doći i vidjeti gdje im je dijete, te mogu razgovarati s njim".

Komentari