suradnja županije i obrtničke komore

Za obavljanje majstorskih ispita Županija će osigurati besplatno korištenje stručnih praktikuma i školskih radionica

Objavljeno: 30.11.2017. 13:40

Zadnja izmjena: 30.11.2017. 13:41

U Županijskoj palači potpisan je sporazum o suradnji između Varaždinske županije i Obrtničke komore, a potpisali su ga župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Mario Milak dok su potpisivanju prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Miroslav Huđek.

Varaždinska županija se obvezala da će osigurati prostorne uvjete za provedbu majstorskih ispita koji su u nadležnosti Obrtničke komore, a za obavljanje majstorskih ispita Županija će Obrtničkoj komori osigurati besplatno korištenje stručnih praktikuma i školskih radionica u srednjim školama u kojima je osnivač pa će Komora moći koristiti praktikume u Srednjoj strukovnoj i Gospodarskoj školi.

- U Varaždinskoj županiji ukupno je 21 posto učenika srednjih škola u trogodišnjim obrtničkim i industrijskim smjerovima. Važno je da se Županija uključi u svim segmentima kao potpora našim učenicima, posebno u deficitarnim obrtničkim zanimanjima - rekao je Čačić.

Ovaj sporazum popisan je s ciljem suradnje i podizanja razine obrazovanja te podizanja konkurentnosti na tržištu rada za obrtnička zanimanja.


 

Komentari