bit će ulaganja

FOTO Za poljoprivrednike iz Cestice osigurano preko 2, 5 milijuna kuna novčane potpore

Objavljeno: 23.02.2018. 13:16

Zadnja izmjena: 23.02.2018. 13:26

U Cestici je održano predavanje na kojem su predstavljene poticajne mjere za poljoprivrednike koje je pripremila Varaždinska županija, a to su mjere Programa ruralnog razvoja, dostupne malim poljoprivrednim proizvođačima na natječajima Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad te mjere za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Općini Cestica.

Pozivam naše poljoprivrednike da iskoriste mjere koje su im na raspolaganju za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Uz mjere koje je ponudila Varaždinska županija, te mjeru 6.3. Ruralnog razvoja koju će uskoro raspisati Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad, i Općina Cestica osigurala je bespovratne potpore za poljoprivredni sektor u okviru Programa za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva - naglasio je načelnik Mirko Korotaj

Zamjenik župana Tomislav Paljak, posebno je istaknuo kako Varaždinska županija prepoznaje potrebe poljoprivrednih proizvođača i nastoji im pružiti podršku kroz poticajne mjere, kako bi povećali konkurentnost poljoprivredne proizvodnje i razinu dohodovnosti.

Prva mjera vezana je uz jamstvo za kredite kojima će naši poljoprivrednici financirati proljetnu sjetvu u suradnji s Garancijskom agencijom Varaždinske županije, dok je druga vezana uz održivu poljoprivrednu proizvodnju.

LAG Sjeverozapad tijekom veljače organizira ciklus radionica kako bi se poljoprivredni proizvođači s ovog područja što bolje pripremili za natječaj koji će LAG raspisati tijekom ožujka, te kako bi mogli uspješno prijaviti svoje projektne ideje i ostvariti njihovo financiranje kroz Program ruralnog razvoja za koji je predviđeno više od 2, 5 milijuna kuna.

 

 

Komentari