javni poziv

Za potpore u turizmu Varaždinska županija ove godine izdvaja više od 170 tisuća eura

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.02.2023. 11:20

Zadnja izmjena: 06.02.2023. 11:35

Varaždinska županija će putem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu osigurati 172. 540 eura za ulaganje u turizam kroz četiri mjere.

Ove godine je naglasak na razvoju agroturizma, razvoju izletišta, kušaonica i slično, a Varaždinska županija će sufinancirati do 50 posto prihvatljivih troškova. 

- Prva mjera je za postojeće iznajmljivače i tu sufinaciranje iznosi od 1500-4000 eura. Druga mjera je za fizičke i pravne osobe koje svoju djelatnost nadopunjuju turističkim aktivnostima. Treća mjera je za fizičke i pravne osobe koje su svoju turističku djelatnosti obogatile dodatnim atrakcijama u ponudi dok je četvrta mjera za fizičke i pravne osobe koji su početnici, odnosno tek stvaraju uvjete za razvijanje turističke djelatnosti - objasnio je Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Okupljenima se obratila i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Iza nas je rekordna godina s više od 206 tisuća noćenja i 89 tisuća dolazaka gostiju i to potvrđuje želju i namjeru da i dalje Varaždinsku županiju razvijamo kao održivu i pametnu i nadasve sigurnu turističku destinaciju. Kroz ovaj Javni poziv potičemo daljnji razvoj turizma, odnosno želimo unaprijediti postojeću turističku infrastrukturu i potaknuti novu - rekla je Zagorec.

 

Komentari