koronavirus

Zabilježena jedna novozaražena osoba na području županije - ukupno dvije

Objavljeno: 05.07.2020. 13:08

Zadnja izmjena: 05.07.2020. 13:16

Nakon sedam dana od posljednjeg zabilježenog slučaja zaraze koronavirusom, u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze, a riječ je o muškoj osobi srednjih godina s blagom kliničkom slikom i poznatim izvorom zaraze.

I ovdje se, kao i kod prošlog slučaja, izvor zaraze ne nalazi unutar Varaždinske županije, već se radi o uvezenom slučaju. Osoba nije hospitalizirana, nego se, s obzirom na blagu kliničku sliku, po novom protokolu liječi izolirano kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa Opće bolnice Varaždin.

Osobama s kojima je zaraženi bio u bliskom kontaktu određena je mjera samoizolacije, a pod tom je mjerom u Varaždinskoj županiji trenutno ukupno 19 osoba.

Ukupno u Varaždinskoj županiji sada vodimo dvije osobe zaražene koronavirusom, a dodatno nam se pripisuju još tri zaražene osobe koje nisu testirane u Varaždinu i ovdje se zdravstveno ne prate, stoga se vode samo statistički.

- U Varaždinskoj županiji i dalje, s obzirom na broj novozaraženih u Republici Hrvatskoj, imamo izrazito dobru epidemiološku situaciju. No, unatoč tome, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je ovaj tjedan odluku o reaktivaciji COVID-19 ambulante kako bi se povećao kapacitet uzimanja briseva za testiranje, a s primarnim ciljem zaštite korisnika u sustavu socijalne skrbi, ali i samog bolničkog sustava - ističe načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

Komentari