državna cesta

Velika Graba doživjela je veliki 'boom', ali svi se pitaju kada će se riješiti ovaj problem

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec jučer je u eTV Studiju istaknuo kako dnevno dobiva upite kada će se rasteretiti državna cesta D2, budući da ona prolazi uz popularni park 'Velika graba' na kojem se okupljaju djeca i mladi iz okolnih naselja...
Objavljeno: 08.03.2022. 11:35

Zadnja izmjena: 08.03.2022. 11:35

Park "Velika graba" u Sračincu je ubrzo nakon otvorenja postao središte zabave za gotovo sve uzraste okolnih naselja, no veliku opasnost predstavlja državna cesta D2 koja prolazi tik do parka, a kojom svakodnevno prolaze deseci kamiona.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u tom je kontekstu jučer u eTV Studiju istaknuo kako dnevno dobiva upite kada će se rasteretiti državna cesta D2.

- Mislim da je to najprometnija cesta, ne samo u Varaždinskoj županiji nego i šire. Sjećate se prije nekih godinu dana, teretni kamionski prijevoz prolazio je Cesticom zbog čega je došlo do kolone od pet, šet, čak i do osam kilometara.

'Baš i nema interesa za rješavanje problema'

Novoselec dodaje kako uskoro planiraju sastanak na temu ceste koja bi rasteretila promet ne samo u Sračincu nego i u okolnim općinama, u čemu bi financijski sudjelovale jedinice lokalne samouprave na području ceste, no smatra kako bi Vlada i Hrvatske ceste također "trebale gledati svoje interese".

- Ona bi prolazila poslije Petrijanca preko državne ceste pa bi dolazila do Cestice i kroz Ormož. Bit će i priključaka, primjerice samo za moju općinu Sračinec su predviđena dva rotora i dva pothodnika ili nadvožnjaka jer imamo dosta poljoprivrednih zemljišta prema Vidovcu gdje su velike površine za obrađivanje. Ova prometnica nam je izuzetno bitna, a moram isto tako reći da baš ne vidim neki posebno veliki interes da se riješi taj problem.

 

 

Komentari