Razmjenom do besplatnih udžbenika

Zahvaljujući projektu razmjene udžbenika brojni će učenici s područja grada Lepoglave dobiti udžbenike besplatno

Objavljeno: 01.09.2016. 08:47

Zadnja izmjena: 01.09.2016. 10:06

Prvog dana školske godine brojne će učenike na klupama dočekati školski udžbenici, zahvaljujući projektu razmjene knjiga koji je prije nekoliko godina pokrenula Varaždinska županija, a podržao i Grad Lepoglava.

U OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi 75 posto učenika dobit će besplatne udžbenike, u OŠ Ivana Rangera u Kamenici 95 posto učenika, dok su se u OŠ Izidora Poljaka u Višnjici u projekt uključili gotovo svi učenici.

- Svaki učenik koji je to želio, uz suglasnost roditelja, mogao se uključiti u projekt i dobiti udžbenike besplatno. Oni koji se u projekt nisu uključili udžbenike će kupiti sami. No i oni se mogu  naknadno uključiti u ovaj projekt razmjene udžbenika. Uz učenje, učenici su dužni udžbenike čuvati kako bi ih na kraju školske godine zamijenili s drugim udžbenicima. Učenici osmih razreda koji su bili uključeni u projekt po završetku osmogodišnjeg školovanja imaju mogućnost ostvarenja naknade za udžbenike i to u iznosu od 50 posto vrijednosti udžbenika na dan kada su ih kupili  – pojasnio je Ratko Tomić, ravnatelj OŠ Ante Starčevića.

- Ovo je jedan hvalevrijedan projekt koji je uvelike pomogao obiteljima rasteretivši im kućne budžete. – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, podsjetivši da se Grad Lepoglava na početku projekta uključio u njegovu provedbu osiguravši obiteljima školaraca za nabavku knjiga 67.000 kuna.

- Grad Lepoglava će i ove školske godine pomoći u nabavci školskih potrepština za učenike koji dolaze iz obitelji lošeg imovinskog stanja. – poručio je gradonačelnik Škvarić.

 

Komentari