Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael na Forumu urbane sigurnosti

Objavljeno: 07.07.2015. 12:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Varaždinska županija

Upravni odbor Zaklade Sveti Mihael koju je osnovala Varaždinska županija s ciljem potpore projektima s područja prevencije kriminaliteta, prihvatio je poziv Hrvatske udruge menadžera sigurnosti da se predstavi sudionicima konferencije Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti, koja će se održati 16. i 17. rujna na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Zagreb Business Summita.

Glavna tema ove konferencije bit će prevencija kriminaliteta u gradovima, a predavači će biti stručnjaci iz Beča, Műnchena, Zagreba, ugledni profesori sa zagrebačkog sveučilišta, te predstavnici MUP-a i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Zakladu Sveti Mihael koja je pozvana kao izlagač u modulu primjer dobre prakse predstavit će njen upravitelj, ujedno i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

- Zahvalni smo organizatorima na pozivu i to nam je još jedan dokaz da smo krenuli u dobrom smjeru jer su organizatori prepoznali naše aktivnosti i naš rad. Zasad smo puno radili na predstavljanju i promociji ideje Zaklade i paralelno s time prikupljamo sredstva. Ujesen očekujemo prvo raspisivanje natječaja za potporu projektima i uvjeren sam da će tada biti puno lakše jer ćemo imati konkretne projekte koje smo poduprijeli i doprinijeli sigurnosti zajednici i preveniranju kriminaliteta na području naše županije. Također, odlična je vijest da je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti donijela odluku da će sav prihod s dobrotvorne večere koja će se sredinom listopada održati u Opatiji uplatiti na račun naše zaklade i tu se nadamo značajnim sredstvima - rekao je upravitelj Zaklade Alen Kišić koji je najavio i da u suradnji s varaždinskom policijom Zaklada priprema i aktivnosti u rujnu u sklopu dana Svetog Mihaela, zaštitnika policije.

Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sv. Mihael, osnovana je s ciljem pružanja novčane i druge pomoći u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i unapređivanju sigurnosti građana i imovine, te promicanju i jačanju sigurnosti prometa na cestama i prevenciji ostalih delikventnih ponašanja na području Varaždinske županije.

Sukladno statutu, Upravni odbor Zaklade čine dvoje članova iz Policijske uprave varaždinske (Darko Blaži i Darko Dragičević), dvoje članova iz redova vijećnika Županijske skupštine (Dubravka Biberdžić i Ivana Pomahač), te po jedna članica iz redova sudstva (Sunčica Kocijan Putarek), nevladinih organizacija i udruga (Antonija Brlek) i uglednih građana (umirovljena sutkinja Matilda Mance).

Komentari