Zakladi Sveti Mihael vrijedna donacija Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 18.10.2015. 10:41

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 10:55

Foto: ZSM

Nakon što je prošle godine na Hrvatskim danima sigurnosti u Opatiji Varaždinskoj županiji dodijeljena nagrada za osnivanje Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, kao najbolja inicijativa i projekt lokalne i područne (regionalne) samouprave za sigurnost zajednice, ove je godine Zakladi uplaćena vrijedna donacija Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti...

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u hotelu Milenij u Opatiji održani su Hrvatski dani sigurnosti, 9. konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, a središnja tema ovogodišnjeg skupa bila je sigurnost, privatnost i razvoj.

Konferenciji su, među ostalima, nazočili zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, pomoćnik glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, kao i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec te drugi visoki dužnosnici i gosti.



U sklopu trodnevne konferencije, organizirana je vrijedna tombola, a prikupljena sredstva donirana su u korist rada Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael. Zamjenik župana i upravitelj Zaklade Sv. Mihael zahvalio je na podršci radu Zaklade te pomoći kod prikupljanja financijskih sredstava potrebnih za ostvarivanje svrhe Zaklade.

- Velika nam je čast što ste odabrali upravo našu Zakladu za instituciju koju ćete donirati. Nakon lanjske nagrade za najbolju inicijativu i ovogodišnjeg odabira da upravo nas donirate jasno je da ste nas vi kao struka prepoznali i na nacionalnoj razini kao primjer dobre prakse rada na prevenciji. Isto tako, očekujemo kroz mjesec dana i raspis prvog natječaja pa će nam prikupljena sredstva jako dobro doći, a vjerujem da nakon što prvi dobitnici budu poznati će biti i puno lakše u budućnosti oko prikupljanja sredstava - kazao je tom prilikom zamjenik župana i upravitelj Zaklade Sv. Mihael Alen Kišić.



Gosti Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti bili su i članovi upravnog odbora Zaklade; predsjednica Upravnog odbora Dubravka Biberdžić, Marina Kolarić, Darko Dragičević, Ivana Pomahač, Sunčica Kocijan Putarek i Antonija Brlek.

Na konferenciji je uz predavanja, prezentacije te okrugli stol upriličena i svečana dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2015. Upravitelj Zaklade Sv. Mihael i zamjenik župana Alen Kišić uručio je nagradu za najbolji projekt nevladinih organizacija udruzi Urban Črnomerec iz Zagreba, koja je u lipnju ove godine organizirala Firlfest, besplatni festival urbane kulture na Črnomercu na igralištu Osnovne škole Ivana Cankara.

Među nagrađenima bili su i Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina i Policijska uprava varaždinska u kategoriji Partnerstvo u sigurnosti – inicijativa godine, za projekt Zaštitimo naše bicikle, web aplikaciju za registriranje bicikala i dojavu kraće.

Komentari