''Odvaži se uključiti se u poduzetništvo''

FOTO Zamjenik župana u županijskoj palači primio sudionike Erasmus+ razmjene

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.01.2018. 15:18

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 15:25

Gospodarska škola Varaždin je domaćin prve kratkoročne razmjene učenika i profesora s ciljem učenja i poučavanja. To je međunarodni projekt Erasmus+ razmjene učenika s Portugalom, Španjolskom, Italijom, Poljskom i Grčkom pod nazivom "Atrévete a emprender" tj. "Odvaži se uključiti se u poduzetništvo".  

Danas je u županijskoj palači zamjenik župana Tomislav Paljak primio učenike i učitelje iz partnerskih zemalja i profesoricu iz Gospodarske škole Renatu Mađarić koja je ukratko objasnila o čemu se u ovom projektu radi.

- Tijekom ovog tjedna imamo puno aktivnosti. Danas smo pozvali naše bivše učenike koji su uspješni poduzetnici te su održali predavanje i pokazali primjer dobre praske. Sutra ćemo posjetiti nekoliko uspješnih tvrtki diljem županije, a i malo ćemo promovirati naš kraj kroz par izleta - objasnila je prof. Mađarić.

Da je Gospodarska škola primjer dobre prakse što se tiče EU projekata potvrdio je i zamjenik župana.

- Sve te projekte koristimo i za promociju županije i mi imamo što za istaknuti i obrazovna politika u našoj županiji je stvar kontinuiteta, stvar sustava, nešto što se stalno nadopunjuje i mi imamo dobre obrise u nekim standardima kao što to ima zapadna Europa - rekao je Paljak. 

Inače, ukupna vrijednost projekta je 120.000 eura, a trajanje projekta 2 godine.

 

Komentari