energetska obnova triju škola

Zamjenik župana na konferenciji projekta obnove zgrada škola:''Što se školstva tiče, Varaždinska županija je na vrhu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2017. 12:47

Zadnja izmjena: 18.09.2017. 12:59

Foto: Mateja Rak

Danas je u skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održana uvodna konferencija projekta energetskih obnova škola. Radi se o zgradama Srednje škole Novi Marof, OŠ Veliki Bukovec i OŠ Franje Serta Bednja.

Podsjetimo, ravnateljice tih škola su u srpnju zajedno s Ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom i v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomirom Majdandžićom potpisali Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetske obnove navedenih zgrada. Ovaj je projekt vrijedan više od 9 milijuna kuna, a Županija je iz proračuna financirala 47 % sredstava.

- U tijeku je javna nabava, a mi smo u procesu rada obvezni napraviti uvodnu konferenciju i tako ćemo danas govoriti o tome što će se sve obnoviti i koji će biti benefiti od energetskih obnova tih zgrada.- rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak te dodao kako mu je drago da su sve ostale faze dovršene te sada ostaje samo realizacija. 

''Što se školstva tiče, Varaždinska županija je na vrhu''

Prema njegovim riječima, riječ je o kompletnoj obnovi zgrada- toplinska izolacija, obnovljivi izvori energije, unutarnja i vanjska stolarija, dakle sve ono što će u konačnici dovesti do maksimalne uštede energije.

- Po svemu što radimo u Varaždinskoj županiji, a tiče se školstva možemo reći da smo u vrhu. Uspjeli smo steći i uvjete za jednosmjensku nastavu, a već sad imamo i uvjete za cjelodevni boravak što će u našoj županiji biti prioritet broj jedan i po tome ćemo biti najjači u Hrvatskoj- komentirao je Paljak.

Energetsku obnovu komentirao je i Miroslav Huđek, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport koji je rekao kako je energetska učinkovitost bitna jer se njome smanjaju troškovi poslovanja da bi imali što više novaca za neke druge projekte u školstvu. 

 

 

 

 

Komentari