povodom međunarodnog dana volontera

Zamjenik župana Robert Vugrin primio volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.12.2017. 12:40

Zadnja izmjena: 08.12.2017. 12:48

Danas se u Županijskoj palači održao prijem za volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof. Volontere je primio zamjenik župana Robert Vugrin, a prijem je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat.

Udruga za palijativnu pomoć ''Srce'' Novi Marof osnovana je u srpnju 2014.,a broje 20 volontera koji su za sada jedini educirani volonteri na području Varaždinske županije za rad sa palijativnim bolesnicima i obiteljima. Skidanje stigme sa Službe Novi Marof veliku zaslugu imaju i volonteri i članovi udruge ''Srce'' koji se bave raznim aktivnostima, od uređenja cvjetnih gredica i dječjeg kutka, do uređenja interijera odjela palijative.

- Ovim putem im zahvaljujem na pomoći i brizi oko bolesnika ali i njihovih obitelji kojima je najviše potrebna pomoć kroz razgovor i aktivnosti. Ove godine jako pričamo o palijativi pa je i ovo jedan dio priče s kojom želimo otvoriti svijest ljudi prema palijativnoj skrbi - naglasio je zamjenik Vugrin.

Prema riječima Nataše Dumbović, koordinatorice volontera palijativne skrbi Varaždinske županije i volontera Udruge „SRCE“, želja je proširiti volontiranje u palijativnoj skrbi na cijelu županiju, jer su volonteri važan dionik na svim razinama palijativne skrbi.

- Biti volonter u palijativnoj skrbi je plemenito i neprocjenjivo tako da zaslužuju svu pohvalu, ali  volonteri dobivaju najviše, a to je ''unutarnji mir'' i zahvalnost koju spoznaju kroz rad sa palijativnom bolesnicima i obitelji - rekla je Dumbović.

Komentari