odana je počast braniteljima

Zamjenik župana Tomislav Paljak bio je nazočan na svečanosti obilježavanja 23. godišnjice VRO Oluja u Kninu

Objavljeno: 06.08.2018. 18:32

Zadnja izmjena: 06.08.2018. 19:47

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak jučer je 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, prisustvovao svečanosti obilježavanja 23. godišnjice vojno – redarstvene akcije Oluja u Kninu.

Zamjenik župana Tomislav Paljak prisustvovao je na svečanosti obilježavanja 23. godišnjice vojno - redarstvene akcije Oluja u Kninu

Nakon okupljanja na glavnom kninskom trgu i prijavke Predsjednici Republike Hrvatske i vrhovnoj zapovjednici oružanih snaga Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, te polaganja vijenaca, uzvanici su krenuli na Kninsku tvrđavu. Na samoj tvrđavi odana je počast poginulim i nestalim braniteljima. Prema podacima Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata u "Oluji" je poginulo 196 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, najmanje 1100 je ranjeno, a 15 ih je nestalo. Ovaj povijesni datum za Republiku Hrvatsku ujedno je proglašen i Danom hrvatskih branitelja. 

Točno u podne, prije 23 godine na kninskoj se tvrđavi zavijorila 20-metarska hrvatska zastava.

- Ovaj dan je za nas Hrvate, a posebno za nas Varaždince, vrlo emotivan i drago mi je što sam imao čast u ime Varaždinske županije biti ovdje u Kninu.  Naša 7. Gardijska brigada je uz 4.-tu brigadu prva ušla u Knin, dotadašnje središte i simbol srpske pobune. To je nešto što se ne zaboravlja, to je nešto čega se moramo uvijek sjećati i što moramo dostojno obilježavati. Sjećanje na naše heroje ne smije nestati. – naglasio je zamjenik Paljak.

U jučerašnjem zračnom programu sudjelovali su i borbeni zrakoplovi - dva hrvatska MiG-a 21, helikopteri Kiowe i kanaderi, a ispaljena su i 23 počasna plotuna u spomen na 23. obljetnicu VRO Oluja.

Komentari