mapa solarnih potencijala

Zanima vas postavljanje solarnih panela i trošak investicije? Sve možete saznati na jednom mjestu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.03.2022. 12:16

Zadnja izmjena: 17.03.2022. 12:16

Ako vas zanima kakvu bi uštedu ostvarili kroz postavljanje solarnih panela i koliko bi vam bio trošak same investicije to možete saznati na web platformi s mapom solarnog potencijala Grada Varaždina.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever Ivan Šimić danas su predstavili upravo taj projekt, a građani pomoću platforme za svoj objekt dobivaju okvirni izračun preporučene snage elektrane, investicijskih troškova, uštede energije i emisija CO2 te najvažnije, isplativosti investiranja u solarnu elektranu.

Važno je naglasiti da ovo rješenje pokriva gotovo sve objekte na području Grada Varaždina i svih 9 prigradskih naselja. Uz to, mapa je prilagođena korisnicima, jednostavna za korištenje i pruža informacije vezane uz sve korake koje trebaju proći na putu do solarne elektrane. Građani mogu od stručnjaka REA Sjever dobiti i detaljnije informacije postavljanjem upita putem kontaktnog obrasca.

- Nakon što Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša raspiše natječaj na kojem će naši sugrađani moći ostvariti 40 posto sufinanciranja za ugradnju solarnih panela, Grad Varaždin će građanima dodatno sufinancirati izradu projektne dokumentacije. Danas kad strahovito rastu cijene energenata, ovo je jedan od načina na koji možemo zaštititi standard naših građana - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Solarnu mapu građani mogu pronaći OVDJE.

Komentari