u županijskoj palači

Započela radionica Saveza Alpe-Adria - saznajte o kojim se velikim projektima za županiju radi

Objavljeno: 20.02.2018. 12:51

Zadnja izmjena: 20.02.2018. 13:02

U Županijskoj palači započela je radionica koja je okupila predstavnike svih regija članica Saveza Alpe-Adria, a cilj održavanja radionice je rasprava i analiza o dosadašnjem radu i načinu funkcioniranja Saveza, izrada novih strateških smjernica, dogovor oko novih strateških ciljeva te priprema za raspisivanje novog poziva za financiranje iz zajedničkog proračuna.

Prigodnu prezentaciju o ciljevima Saveza Alpe Adria u predstojećem razdoblju iznio je župan Radimir Čačić koji je u studenome prošle godine preuzeo dužnost predsjedatelja Vijeća za 2018. i 2019. godinu. Varaždinska županija time je postala prva regija iz Hrvatske koja predsjedava Savezom Alpe-Jadran, a Čačić je naglasio kako je Savez proteklih trideset i devet godina postao simbol dobrosusjedske suradnje.

- Savez je danas asocijacija koja okuplja članice iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a ciljevi samog Saveza su traženje dodirnih točaka zajedničkog nazivnika na promociji kulturnog naslijeđa s krajnjim ciljem pomoći i podrške susjednim zemljama koje su na putu da uđu u Europsku uniju. Varaždinska županija je prva hrvatska županija koja je preuzela predsjedanje ovom organizacijom i danas u okviru toga imamo prvu radionicu. Cilj je da se stvori atraktivnost snažnog korištenja mreže koju imamo, prije svega u aplikacijama s kojima idemo prema EU fondovima - pojasnio je Čačić

Bučino ulje, staklena kupola, prirodne katastrofe...

Prema njegovim riječima, radi se o velikim projektima zaštite od prirodnih katastrofa, ali i o onim manjima, atraktivnijim za Varaždinsku županiju kao što je internacionalizacija regionalnog sajma proizvođača bučinog ulja te realizacija multimedijskog prostora u podrumu Županijske palače gdje će biti prikazana bioraznolikost članica ovoga Saveza te natkrivanje atrija palače staklenom kupolom koja će otvoriti mogućnost održavanja koncerata, izložbi i multimedijskih prezentacija.

Komentari