iznimno zadovoljni

Završeno s pisanjem Kulturne strategije - uključite se i vi u raspravu!

Objavljeno: 14.06.2017. 15:12

Zadnja izmjena: 14.06.2017. 15:14

Foto: Željko Porobija

Danas je varaždinsko Kulturno vijeće objavilo da su završili s pisanjem Nacrta strategije razvoja kulture Grada Varaždina u razdoblju od 2017. do 2022. godine te pozvali širu javnost da se uključi u raspravu.

Radi se o dokumentu od 80-ak stranica koji je, prema riječima Davora Bobića, stavio naglasak na rješavanje po mišljenju autora glavnih problema varaždinske kulture: kulturnog amaterizma, očuvanja baštine i - po Bobićevom mišljenju pitanja broj jedan - kulturnog turizma.

- Kulturni turizam najveća je šansa Grada Varaždina, zbog našeg epohalnog naslijeđa koje je prepoznala i Europa. Ali potreban nam je i ured za kulturu - jer nema grada kulture bez ureda za kulturu. - izjavio je Bobić, dodajući kako je iznimno zadovoljan napisanim dokumentom. Bobić je izrazio žaljenje što se u posljednje vrijeme ugasio priličan broj amaterskih kulturnih družina.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica - uz ukazivanje na problem s novcem i njegovom preraspodjelom - pozvala je građane da se uključe u javnu raspravu, jer je sada ovaj dokument i na web stranici Grada - na tablici pod rednim brojem 11. Iako je potrebno odvojiti dosta vremena za čitanje i analizu detaljnog Nacrta, imate vremena sve do 22. lipnja da ga pažljivo iščitate i date svoje sugestije i primjedbe.

Komentari