upisi u srednju školu

Završio ljetni upisni rok, evo koja je srednja škola 'pobjednik upisa'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.07.2022. 13:12

Zadnja izmjena: 12.07.2022. 13:16

Gledajući sve srednjoškolske ustanove kojima je osnivač Varaždinska županija i one kojima nije – od ukupno 1933 upisna mjesta, ostalo je slobodno 151 mjesto, izvijestio je danas pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek

Popunjene su upisne kvote u Prvoj gimnaziji, Drugoj gimnaziji, Elektrostrojarskoj školi, Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi, Strojarskoj i prometnoj školi te Medicinskoj školi kao i Srednjoj školi u Maruševcu. 

- Ono što možemo reći, gledajući u postotku, a ne brojčano, pobjednik upisa je Srednja škola „Arboretum Opeka“. Naime, ako uzmemo 2020. godinu kao referentnu, ove godine u tu školu imamo 50 posto veći upis nego tada. U ovom trenutku naš indeks upisa na ljetnom roku je 108, prošle godine u ovo vrijeme bio je 107, znači za jedan postotni bod smo jači. To znači da ćemo zajedno s jesenskim upisnim rokom ispuniti brojku od 10 posto učenika koji dolaze iz drugih županija. – naglasio je Huđek.

Do 13. srpnja budući srednjoškolci moraju dostaviti dokumentaciju u škole, a do 15. srpnja bit će objava okvirnog broja slobodnih mjesta. Jesenski rok počinje 20. kolovoza i završava 27. kolovoza, dok nova školska godina započinje 9. rujna. Od 12. rujna počinju upisi i u centre izvrsnosti koji će započeti danom otvorenih vrata gdje će se pokazati što sve očekuje  buduće polaznike.

Komentari