doznajemo

Zbog bala u Brezju danas u županijsku upravu stiže i ministar gospodarstva, ovo su detalji

Objavljeno: 24.10.2023. 06:46

Zadnja izmjena: 24.10.2023. 06:54

Varaždinska županija, kao što je poznato, jučer se oglasila priopćenjem za medije u kojem je obznanila kako je podnijela zahtjev Vladi Republike Hrvatske da se sanacija bala u Brezju financira u 100-postotnom iznosu od strane države.

Osim dopisa koji je upućen Vladi, u županijskoj palači održao se i sastanak između župana Anđelka Stričaka, gradonačelnika Nevena Bosilja, kao i još četvorice načelnika na koje se odnosi sanacija ovo 18-godišnjeg problema: načelnika Petrijanca, Svetog Ilije, Trnovca Bartolovečkog i Vinice.

Kako doznajemo, nastavno na poduzete aktivnosti, danas će županijsku upravu posjetiti i ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Davor Filipović, a to će se dogoditi nakon otvoranja Data Centra North, koji se nalazi upravo u Brezju, u neposrednoj blizini bala, a predstalja najsigurnije i najčuvanije mjesto za pohranu podataka.

Vezano uz rješavanje problematike bala jučer su, podsjetimo, iz Županije priopćili:

- Župan Stričak istaknuo je da je riječ o prvom ovakvom zajedničkom sastanku na kojem se razgovara o jednom od najvećih problema Grada Varaždina te da je inicirao sastanak kako bi iz prve ruke dobili informacije o tome što je poduzeto vezano uz sanaciju baliranog otpada.  Gradonačelnik Varaždina Bosilj informirao je prisutne o dosad odrađenom u njegovom mandatu, tj. o natječaju, cijenama, rokovima, zahtjevima za kreditno zaduženje Grada i za sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te o statusu prethodnih pravnih radnji, ugovoru o interventnom zbrinjavanju otpada te koncesiji. Rješavanje tih dviju pravnih radnji ostaje u nadležnosti Grada Varaždina. Što se tiče sufinanciranja troškova sanacije baliranog otpada s područja Grada Varaždina i četiriju općina, Županija je uputila dopis Vladi Republike Hrvatske za financiranje u 100-postotnom iznosu.  

Cijelo priopćenje pročitajte klikom ovdje.

Komentari