strategija razvoja

Zbog produženja piste izgradit će se podvožnjak prema Ludbreg?

Gradonačelnik Bosilj rekao je da postoji mogućnost produženja piste nakon što se riješe svi ograničavajući faktori, a za to je potreban dogovor svih političkih stranaka jer je Varaždin Airport trenutno izbrisan iz svih aerodromskih mapa i planova resornog ministarstva...
Objavljeno: 14.11.2023. 08:50

Zadnja izmjena: 14.11.2023. 10:33

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je prilikom gostovanja u našem eTV studiju govorio o budućnosti aerodroma u Varaždinu.

Rekao je da postoji mogućnost produženja piste nakon što se riješe svi ograničavajući faktori, a za to je potreban dogovor svih političkih stranaka jer je Varaždin Airport trenutno izbrisan iz svih aerodromskih mapa i planova resornog ministarstva.

- Postoji mogućnost produljenja piste, a da glavna cesta Varaždin-Ludbreg-Koprivnica ide podvožnjak ispod. Tada bismo imali pistu dužine preko 2000 metara i onda zaista imamo mogućnost razvoja aerodroma – objasnio je.

U ovom trenutku, navodi, aerodrom je ponovno otvoren, a dio je iznajmljen za smještaj aviona, a dio je servis Jung Skya. Rekao je kako je prošlo gradsko vijeće potpisalo sporazum u kojem je 60 posto vlasništva aerodroma preneseno na Winair, a samo 40 posto je ostalo gradu. Zbog toga, kako kaže, nisu jasno riješeni papiri i potencijalni ulagači nisu zainteresirani, ali u planu je davanje koncesije ozbiljnom ulagaču.

'Trebamo se pozicionirati'

Podsjećamo, nedavno su u našem eTV studiju gostovali gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te međimurski župan Matija Posavec koji su komentirali sadašnje stanje Varaždin Airporta. Bilić je skrenuo pozornost na to da sjever Hrvatske zaslužuje zračnu luku za srednje avione kako bi se ta regija pozicionirala kao industrijsko središte, ali to bi doprinjelo i dodatnom razvoju turizma.

Komentari