'Procurilo' iz Gradske uprave

Habuš zbog faktura Termoplina vrši pritisak na Mirelu Ivanković, a ona ga namjerava tužiti za mobbing?

Objavljeno: 05.04.2016. 15:40

Zadnja izmjena: 05.04.2016. 15:40

Nakon prošlotjedne konferencije za medije na kojoj je, podsjećamo, nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar ustvrdio da je “Termoplin oštetio gradski proračun za 1,5 milijuna kuna...“,  do medija su ovih dana iz Gradske uprave procurile informacije o sukobu gradonačelnika Gorana Habuša i Mirele Ivanković, pročelnice  Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu...

Da se nove zanimljive informacije ispoljavaju gotovo svakodnevno, nakon što je gradonačelnik Habuš zatražio očitovanja nadležnog upravnog odjela i Termoplina na Avarove optužbe, potvrdio nam je i spomenuti nezavisni vijećnik koji je pokrenuo “lavinu“.

- I do mene je doprla informacija da se vrše određeni pritisci na Mirelu Ivanković. To je logično jer je riječ o pročelnici Upravnog odjela koji se bavi javnom nabavom. U kuloarima se sve otvorenije priča kako se nastoji zaštititi Ivana Topolnjaka i Termoplin pod svaku cijenu – ističe Zlatan Avar te dodaje kako se iz Grada Varaždina trenutno puštaju spinovi, dok ne odluče “koga će objesiti“.

Tužba za mobbing?

Mirela Ivanković nije željela komentirati glasinu da joj je gradonačelnik Goran Habuš navodno rekao kako će “iz vlastitog džepa platiti štetu ukoliko se pokaže da je Termoplin gradskim tvrtkama i ustanovama ispostavljao uvećane račune“.

- Takva je politika u Gradu Varaždinu, ovakva pitanja, pa i ona o sastanku koji je održan u petak oko Termoplina,  morate uputiti pročelnici Upravnog odjela za poslove varaždinskog gradonačelnika – naglasila je Ivanković.

Stoga je i naše pitanje koliko ima istine u tome, da navodno, namjerava gradonačelnika Gorana Habuša tužiti za mobbing, ostalo uskraćeno za odgovor.  

No, kako neslužbeno doznajemo, Mirela Ivanković i njen Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu navodno imaju argumente da je varaždinski gradonačelnik još 2014. godine znao da su pojedini ravnatelji gradskih ustanova reagirali na uvećane iznose računa za plin, koje je ispostavljao Termoplin.

Habuš bio upoznat?

Ne čudi to ni Zlatana Avara koji, pak, tvrdi da je već iz javno dostupne dokumentacije razvidno kako je “Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu sve proveo sukladno Zakonu“.

- Bit stvari je varanje Termoplina pri Natječaju i postupku o javnoj nabavi. On se s jednom cijenom javio na natječaj, a po drugoj je ispostavljao račune. Ravnatelji gradskih ustanova i direktori trgovačkih društva trebali su reagirati prema UO, gradonačelniku i Termoplinu. Reakcije gradonačelnika koji je sve znao - nije bilo, a sada se pušta “Tošo“ – naglasio je Avar.

Na novinarsko pitanje zašto je uvjeren da je gradonačelnik “sve znao“, Avar odgovara: “U dvije godine Termoplin je ispostavio 1.080 faktura i nemoguće je da gradonačelnik nema pojma“.

Do zaključenja objave ovog članka iz Grada Varaždina nismo dobili odgovore na pitanja upućena gradonačelniku Goranu Habušu.

Komentari