projekt desetljeća

ZBOGOM KAMIONIMA Slijedi odluka o izvođaču istočne obilaznice Novog Marofa

Gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač priopćio je javnosti kako je projekt istočne obilaznice, koja je u tom gradu na jugu županije tema desetljećima – došao na korak do konačne realizacije...
Objavljeno: 07.05.2020. 07:02

Zadnja izmjena: 07.05.2020. 07:02

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač priopćio je javnosti kako je projekt istočne obilaznice, koja je u tom gradu na jugu županije tema već desetljećima – došao na korak do konačne realizacije...

Do kraja protekloga tjedna prikupljale su se, naime, ponude za izvođenje radova, a sada je na Hrvatskim cestama, kako je rekao Jenkač, da se provedu potrebne kontrole i donese odluka o izvođaču radova.

- Veseli me, rekao je, da smo ovaj projekt uspjeli dogurati do ove faze, te da ćemo kroz godinu dana imati alternativni pravac za brojni kamionski tranzitni promet koji trenutno iznimno opterećuje državnu cestu D3, a time utječe i na sigurnost prometovanja kroz grad.

Prioritetni državni projekt

Podsjetimo, obilaznica na koju se čeka već 35 godina, sastojat će se od čak tri mosta, od kojih će jedan biti dužine 120 metara. Projektno rješenje pretpostavlja i tri raskržija s tri izlazna traka, kao i bukobrane kod naselja Presečno. Kod Čreta u Ključu zasadit će se drvored, a projekt od 2018. godine ima status prioritetnog državnog projekta.