upravo

Zbrinjavanje bala opet zapelo, Bosilj kaže 'opstruiraju nas, ali neće duže od mjesec dana'

Gradonačelnik Neven Bosilj to je komentirao riječima, kako se radi „o starim i svima poznatim akterima ('bivšem gradonačelniku i njegovim poslovnim partnerima', kako se izrazio) čiju je opstrukciju i žalbe najavio još prije mjesec dana“...
Objavljeno: 11.08.2022. 14:18

Zadnja izmjena: 11.08.2022. 14:23

U dosadašnjem tijeku međunarodnog natječaja za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje pristigla je žalba T&H invest-a iz Varaždina. Sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, natječaj je privremeno obustavljen,  do rješenja Državne komisije za kontrolu postupka javne najave (DKOM), izvjestili su danas iz gradske uprave.

Gradonačelnik Neven Bosilj to je komentirao riječima, kako se radi „o starim i svima poznatim akterima ('bivšem gradonačelniku i njegovim poslovnim partnerima', kako se izrazio) čiju je opstrukciju i žalbe najavio još prije mjesec dana“.

- Nedvojbeno je kako nekim akterima smeta transparentan i otvoren postupak, proces u kojemu nema prostora ni za kakva namještanja i pogodovanja te se u ovoj žalbi pozivaju na ugovor iz 2008. godine koji je sklopljen direktno, bez javnog nadmetanja, koji je ništavan i neprovediv te je predmet sudskog spora - kaže Neven Bosilj.

Gradonačelnik ujedno najavljuje kako će ovaj i slični postupci trajati „oko mjesec dana“, odnosno tek toliko koliko traje procedura Državne komisije za donošenje odluke, te na kraju svojeg priopćenja poručuje:

- Ali nas neće spriječiti u nakani da zauvijek maknemo balirani otpad i saniramo lokaciju. Želim podsjetiti kako je DKOM gotovo istovjetnu žalbu, iste firme, odbacio kao neosnovanu krajem prošle godine kada smo raspisali natječaj za zbrinjavanje 500 tona baliranog otpada koji se nalazio na trasi izgradnje servisne ceste u gospodarskoj zoni Brezje, stoga je za očekivati kako će i u ovom slučaju DKOM odlučiti isto, a sve u korist brzog i konačnog rješavanja ovog problema.

Komentari