zahtijeva se status covid bolnice

Zdravstvenim djelatnicima s područja županije 10 posto dodatka na plaću?

Svoj zahtjev Martinčević je obrazložila riječima kako je Varaždinska županija bila jedna od najugroženijih u aktualnoj pandemiji...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.01.2021. 12:36

Zadnja izmjena: 28.01.2021. 14:13

Foto: Facebook / Arhiva

Saborska zastupnica reformista, Natalija Martinčević, danas je u Saboru od ministru zdravstva Viliju Beroša zahtijevala priznavanje statusa COVID bolnice Općoj bolnici Varaždin.

Svoj zahtjev Martinčević je obrazložila riječima kako je Varaždinska županija bila je jedna od najugroženijih u aktualnoj pandemiji.

- Mi smo u jednom trenutku imali 278 osoba s težom kliničkom slikom, te smo proporcionalno bili opterećeniji i od KB Dubrave kao COVID bolnice. Stoga je moje pitanje kada će OB Varaždin biti priznat status COVID bolnice, što je iznimno važno zbog zaposlenika koji time ostvaruju pravo na 10 posto dodatka na plaću? - pitala je Martinčević.

- Vi i sami dobro znate, rekla je ministru, što su sve zaposlenici varaždinske bolnice koja je bila pod najjačim udarom proživljavali. Još jednom vas molim da se ova odluka donese odmah - bila je kategorična.

Ministar Vili Beroš u svom odgovoru podržao je prijedlog zastupnice Martinčević i još jednom  svim zdravstvenim djelatnicima u Varaždinskoj županiji zahvalio na iznimnom trudu i požrtvovnosti.

Komentari