Zeljarijada ove godine pod pokroviteljstvom predsjednice RH

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 27.05.2015. 01:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Općina Vidovec

Gospodarsko-kulturno zabavna manifestacija „Zeljarijada“ u Općini Vidovec uspješno se održava već niz godina. Od malog kulturnog događaja, Zeljarijada je prerasla u manifestaciju poznatu i van granica Lijepe naše...

U kulturnom, gastronomskom i turističkom smislu ima veliku važnost za Općinu Vidovec, za Varaždinsku županiju ali i za Republiku Hrvatsku.

Ova 18. „ Zeljarijada“ će biti jubilarna zbog stjecanja "punoljetnosti" a posebni će joj pečat dati pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

U svom pismu koje je uputila Općinskom načelniku Bruni Hraniću koji joj je i uputio zamolbu za pokroviteljstvom, Predsjednica  se zahvalila na pozivu na ovogodišnju Zeljarijadu i zamolbi za pokroviteljstvom, te istaknula:

Imajući u vidu kako je riječ o manifestaciji koja svima zainteresiranima, uz bogati program, pruža nova znanja i prijenos iskustava u proizvodnji zelja te potiče poljoprivredni razvoj vidovečkog kraja, slobodna sam izvijestiti da sam prihvatila pokroviteljstvo, uvjerena kako će i ovogodišnja „Zeljarijada“ biti uspješno organizirana, na dobrobit svih proizvođača ovog visoko-kvalitetnog poljoprivrednog proizvoda.

Komentari