komentar

eTV - Zlatan Avar: Načelno, da koncesiji Aquacitya, ali tko će se javiti na...

Objavljeno: 12.03.2023. 06:17

Zadnja izmjena: 12.03.2023. 09:30

U kontesktu aktualnih gospodarskih poremećaja, drugi čovjek NL Ivana Čehoka nije za prodaju Termoplina, no načelno jest za davanje Aquacitya u koncesiju.

O prodaji Termoplina načelno se širom političkog spektra razgovara već neko vrijeme, a Zlatan Avar, koji se inače bavi i financijskim konzaltingom o tome kaže:

- Što se Termoplina tiče moje osobno mišljenje je trenutno da, s obzirom na fluktuaciju cijene energenata i krizu koja je tu, nije baš trenutak za prodaju, nego bi trebalo cjenovni udar amortizirati kroz vlasništvo koje grad ima.

Avar pritom tvrdi kako je „naprasno prekinut“ projekt modernizacije gradskih kotlovnica, koji bi se računi smanjili „sigurno za 20 posto“.

'Da koncesiji, ali...'

S dreuge strane, načelno se ne protivi postupku gradske vlasti što je Aquacity odlučila dati u koncesiju, međutim kaže:

- Što se tiče Aquacitya, okej, oni su raspisali koncesiju, ali tko će se javiti? Ne možete raspisati koncesiju na godinu dana jer nitko od poduzetnika neće uložiti u nešto što im se daje na kratki rok. Koncesija ili najam moraju biti ozbiljni. Oni nažalost to ne znaju ozbiljno napraviti.

Avar dodaje kako su oni, dok su bili na vlasti, pokušali pokrenuti poslovanje, no u svemu ih je na kraju spriječila pandemija.

Komentari