otvoren centar izvrsnosti

FOTO Čačić na otvaranju Centra izvrsnosti: 'Podmeću nam nogu, ali to nas neće zaustaviti'

Objavljeno: 20.10.2017. 17:31

Zadnja izmjena: 21.10.2017. 11:31

Foto: Mirela Horvat

Danas je u nazočnosti župana Čačića, njegovog zamjenika Paljaka i pročelnika za prosvjetu Miroslava Huđeka u sportskoj dvorani Gospodarske škole otvoren Centar izvrsnosti Varaždinske županije s kojim su započeli novi izazovi za sve izvrsne učenike željne znanja iz matematike, kemije, fizike, biologije i drugih.

Centar izvrsnosti Varaždinske županije broji preko 800 učenika i 112 predavača, a otvoren je i za druge županije te uskoro očekuje da postane jedan od 35 centara izvrsnosti u svijetu.

- Još prije 10 godina započelo je veliko ulaganje u obrazovanje bez ijedne kune od strane Vlade i uz sve politčke demogogije i podmetanja nogu što traje i danas, kada se potpredsjednik Vlade Štromar i ministrica Divjak trude da ne daju ni kune, ali to nas neće spriječiti - rekao je Čačić.

Na svečanosti otvaranja rada Centra, predstavili su se predstavnici pojedinih centara s nekoliko prigodnih riječi, a nakon toga su zajedno s učenicima išli prema svojim školama gdje su već danas započeli s prvim satom u Centru izvrsnosti.

Komentari