priopćenje za medije

SDP reagirao na Stričakovu izjavu: 'Izmišljotine i primitivizam mu neće proći u županiji i Varaždinu'

Objavljeno: 14.02.2024. 10:58

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 11:10

Foto: Arhiva

Županijski SDP oglasio se priopćenjem povodom jučerašnje izjave župana Anđelka Stričaka kako gradončelnik Neven Bosilj „u popodnevnim satima vidi bijele miševe“.

U SDP-u smatraju kako je župan, odabirom trenutka u kojem se počinju odvoziti bale, želio umanjiti važnost događaja, i to na način da lažno insinira nepostojeće gradonačelnikove privatne probleme.

- U ovom do sada nezabilježenom primitivnom činu jednog političara iz Varaždinske županije, „gospodin“ Stričak se u spomenutom gostovanju na eTV-u na vrlo ružan i primitivan način pokušao obračunati s gradonačelnikom Bosiljem, izmišljajući i nevješto insinuirajući nekakve navodne privatne probleme gradonačelnika Bosilja – navode.

Smatraju kako bi slična izjava u inozemstvu značila automatsku ostavku, no u lokalnom kontektstu zaključuju sljedeće:

- Izostanak političkog talenta i politička bahatost predsjednika ŽO HDZ-a je njihova unutarstranačka stvar. Međutim, kada takav primitivni politički diskurs javno iznosi župan Varaždinske županije to postaje važna politička tema. Naši su birači već ranije bili mudri i donosili izborne odluke koje su koristile političkoj higijeni Varaždinske županije i Varaždina. Ne sumnjamo kako će na skorašnjim izborima Anđelko Stričak platiti politički račun za svoj politički primitivizam i bahatost.

Priopćenje potpisuju gradski i županijska predsjednica, Miroslav Marković i Barbara Antolić Vupora,  a u cijelosti ga možete pročitati niže:


Priopćenje ŽO SDP-a i GO SDP-a

Odgovor županu Stričaku: Primitivizam kojeg promovirate neće proći u Varaždinu i Varaždinskoj županiji

Jučer je bio veliki dan za naš Grad i našu Županiju. Nakon osamnaest godina, deset mjeseci i 13 dana napokon je krenulo dugo obećavano micanje baliranog otpada, tzv. „varaždinskih bala“. To je bio veliki događaj za sve građane, ali na žalost ne i za župana Varaždinske županije Stričaka.

U isto vrijeme kada su iz Gospodarske zone Brezje kamionima krenule prve bale u cilju trajnog uklanjanja, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak iznosio je primitivne i osobne uvrede na račun gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja u intervjuu za e-TV.

Odabirom trenutka za ovaj politički napad pokušao je umanjiti veličinu ovog simboličkog čina početka trajnog uklanjanja bala, koji se za vrijeme županovog intervjua, odvijao na južnom ulazu u naš grad. Ovim je pokušajem primitivnog podmetanja i insinuiranja gospodin Stričak zanemario značaj ovog događaja za naš Grad i Županiju koju bi on, kao župan, trebao predstavljati na častan i primjeran način.

U ovom do sada nezabilježenom primitivnom činu jednog političara iz Varaždinske županije, „gospodin“ Stričak se u spomenutom gostovanju na eTV-u na vrlo ružan i primitivan način pokušao obračunati s gradonačelnikom Bosiljem, izmišljajući i nevješto insinuirajući nekakve navodne privatne probleme gradonačelnika Bosilja.

Osobni primitivizam, bahatost i sudjelovanja župana u različitim nepriličnim događanjima zbog kojih se u uređenim demokratskim društvima daje neopoziva ostavka, nespojivi su s funkcijom političkog predstavnika uljuđenog i vrijednog hrvatskog sjevera, naše Varaždinske županije u kojoj je nekadašnja hrvatska prijestolnica, naš Varaždin. Izostanak političkog talenta i politička bahatost predsjednika ŽO HDZ-a je njihova unutarstranačka stvar. Međutim, kada takav primitivni politički diskurs javno iznosi župan Varaždinske županije to postaje važna politička tema. Naši su birači već ranije bili mudri i donosili izborne odluke koje su koristile političkoj higijeni Varaždinske županije i Varaždina. Ne sumnjamo kako će na skorašnjim izborima Anđelko Stričak platiti politički račun za svoj politički primitivizam i bahatost.

Barbara Antolić Vupora, predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije, saborska zastupnica

Miroslav Marković, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina

Komentari