pala odluka

Zoran Svetec je novi direktor Čistoće, a ovo je kronologija slučaja u 7 točaka

Davor Skroza na čelu Čistoće bio je od siječnja 2014. godine, a Svetec dolazi nakon sukoba koji je izbio između Skroze i nove vlasti, ponajviše zbog situacije u ljeto, kada je grad nakratko ostao bez mogućnosti daljnje odvožnje otpada...
Objavljeno: 28.09.2021. 15:57

Zadnja izmjena: 28.09.2021. 16:27

Foto: Arhiva

Zoran Svetec, dosadašnji direktor JUGS-a i nekadašnji direktor Vartopa, novi je direktor Čistoće, koji je na tom mjestu zamijenio dugogodišnjeg direktora Davora Skrozu.

  • (1) Odlučilo je tako novi Nadzorni odbor Čistoće - U njemu sjede: Vjeran Strahonja, Bojana Marčelan, Vitomir Premur, Juraj Rožić, Damir Đopar, Anita Rep, Vladimir Vuger, Ivan Novak i Srećko Skrbnik.
  • (2) Eskaliralo je odmah nakon izbora - Davor Skroza na čelu Čistoće bio je od siječnja 2014. godine, a Svetec dolazi nakon sukoba koji je izbio između Skroze i nove vlasti, ponajviše zbog situacije u ljeto, kada je grad nakratko ostao bez mogućnosti daljnje odvožnje otpada.
  • (3) Morao se umještati i resorni ministar - Situacija je razriješena uz pomoć ministra Tomislava Ćorića, no tada novoizabrani gradonačelnik Neven Bosilj smatrao je kako Skroza nije na vrijeme poduzeo potrebne korake. Još od ranije, SDP je smatrao kako zakon dopušta da se smanji cijena PDV-a na otpad.
  • (4) Čehokovci tvrde da postoji dvostruka igra - Uoči današnje sjednice Nadzornog odbora, konferenciju za medije održala je Nezavisna Čehokova lista, koja je gradsku vlast optužila da se pozicija direktora Čistoće namješta članu SDP-a tj. Svetecu ili Saši Aviroviću, a sve kako bi se zapravo namjestila koncesija Hrvoju Petriću iz Budimo grad.
  • (5) Šefica SDP-a Čehoka je prozvala za prijetnju - Predsjednica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, Čehokove optužbe je kategorički odbacila, kazavši da saniraju probleme koje je ostavila upravo njegova uprava. Ključni sukob izbio je zapravo zbog najave Ivana Čehoka da će „nešto otkriti“ o gradskom vijećniku SDP-a Bruni Isteru, što je Vupora doživjela kao prijetnju.
  • (6) Sve je počelo na prošloj Sjednici - Između Čehoka i Istera eskaliralo je nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je Ister Čehoka prozvao za„nazivanje deponija“, kako ne bi prihvatili varaždinski otpad i kako bi na taj način destabilizirao gradsku vlast. Čehok ga otada naziva "notornim lažcem" i kaže da imaju sumnje u njegova navodna "ozbiljna nedjela"
  • (7) Kandidati su još bili - Inače, kandidati za čelnu funkciju u Čistoći još su uz Zorana Sveteca i Davora Skrozu bili Saša Avirović i Robert Briški

Komentari