županijska skupština

'Hoće li Županija pokrenuti mjeru pokrivanja troškova boravka roditelja u bolnici uz djecu?'

Objavljeno: 06.03.2024. 13:53

Zadnja izmjena: 06.03.2024. 13:53

Foto: Boris Matijašec/Lidija Filipović

Vijećnik SDP-a Luka Zrinski postavio je pitanje na današnjoj sjednici Županijske skupštine o pokrivanju troškova smještaja roditelja u bolnici uz djece.

Grad Varaždin tu je mjeru uveo početkom ove godine, kazao je Zrinski te dodao:

- Da li je Županija spremna isto tako pokrenuti jednu ovakvu mjeru ili da li je Županija spremna dogovoriti s drugom gradovima i općinama u našoj županiji zajedničko pokretanje te mjere?

Župan Anđelko Stričak je rekao kako je to dobra inicijativa Grada te se dotaknuo zaklada čiji je osnivač Županija: Vita i Sveti Mihael.

- Grad Varaždin prošle godine za rad tih dviju zaklada nije dao ni lipe. Na početku mandata smo se dogovorili kako će svaka općina i grad izdvojiti pola kune po stanovniku. Da li bi mi kao Županija morali biti fer prema onim općinama i gradovima koji se toga ne drže? Da li bi na natječaju za rad udruga, udrugama s tih područja trebali smanjiti 20-30 posto donacije tih sredstava? Nek se i gradonačelnici i načelnici zapitaju. Mi ćemo im poslati upit da li su spremni prihvatiti tu inicijativu, ali oni ni ovo malo ne izvršavaju - zaključio je župan.

Komentari