ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Stričak slikovit glede održavanja cesta: ŽUC zovu od Varaždina do Rima

Na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije postavljena su tri pitanja vezana uz Županijsku upravu za ceste.
Objavljeno: 22.09.2021. 11:24

Zadnja izmjena: 22.09.2021. 12:48

Foto: Luka Šalamun

Na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije postavljena su tri pitanja vezana uz Županijsku upravu za ceste.

Konkretno, županijska vijećnica Jadranka Bahlen optužila je ŽUC da ove godine na području Breznice ne održava ceste i autobusne stanice koje su zarasle travom do pola metra te je od Županije zatražila pisani odgovor.

Vijećnika Maria Milaka zanima kada će ŽUC u Žabniku ogradom zaštititi odvodni kanal, kojeg lokalna cesta siječe na dva dijela, kako bi se spriječilo slijetanje vozila u navedeni kanal. 

Županijski vijećnik Željko Dvekar naglasio je važnost asfaltiranja 11,5 kilometara makadamskih puteva koje su u nadležnosti ŽUC-a na području Varaždinskih Toplica, kako bi se unaprijedila prometna infrastruktura koja bi pridonijela turizmu na tom području. 

- Na području županije postoji 45 kilometara autocesta, 241 kilometar državnih cesta i 950 kilometara županijskih lokalnih cesta. Naš ŽUC održava ceste u dužini od Varaždina pa skoro do Rima. Zaposlenici i vodstvo ŽUC-a daju sve od sebe da ceste budu što uređenije, no uvijek je prisutan financijski problem. U Varaždinskoj županiji imamo 52 kilometara cesta koje nemaju niti gram asfalta te ih u budućnosti planiramo asfaltirati - rekao je Anđelko Stričak te nadodao kako će sve spomenute lokacije obići.

Komentari