fondovi eu

Župan Anđelko Stričak potpisao ugovor za školsku prehranu vrijedan gotovo milijun kuna

Potpisivanju i svečanom uručivanju ugovora prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno s pročelnikom za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2022. 17:21

Zadnja izmjena: 27.06.2022. 17:22

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić danas je predstavnicima gradova i županija uručio sedamnaest ugovora za školsku prehranu vrijednih 14 milijuna 600 tisuća kuna - financiranih iz fondova EU-a.

Time se osigurava topli obrok za više od četrnaest i pol tisuća učenika u 226 osnovnih škola u zemlji. Potpisivanju i svečanom uručivanju ugovora prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno s pročelnikom za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom.

"Užina za sve V“ naziv je projekta Varaždinske županije kojim će se s gotovo milijun kuna bespovratnog novca u okviru poziva "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2002. - 2023.) u novoj školskoj godini financirati prehrana za 994 učenika u riziku od siromaštva.

- Dobivenim iznosom osigurat ćemo besplatan školski obrok za 994 učenika osnovnih škola. Uz ta bespovratna sredstva, Varaždinska županija će iz svog proračuna osigurati dodatnih 2,3 milijuna kuna za više od 2.000 učenika u riziku od siromaštva. Time ćemo u sve naše 33 osnovne škole projektom besplatne školske prehrane obuhvatiti ukupno više od 3.000 učenika u riziku od siromaštva. Ukupno će tako za tu namjenu biti izdvojeno 3,3 milijuna kuna – rekao je župan Stričak.

Komentari