sastanak

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za predstavnike nacionalnih manjina

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2021. 14:50

Zadnja izmjena: 15.07.2021. 14:50

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za predstavnike nacionalnih manjina s područja Varaždinske županije.

Prijemu su se odazvali Salko Ikanović, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine, Filip Perdedaj, predstavnik albanske nacionalne manjine, Eduard Oršoš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine te Milan Mirčetić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine. 

Predstavnici nacionalnih manjina izrazili su zadovoljstvo prijemom te su naglasili  kako im je izuzetno drago što ih je župan Stričak nakon malo više od mjesec dana vršenja dužnosti župana pozvao na sastanak te pokazao želju i volju  da se informira o njihovom radu,  aktivnostima, ali i problemima.

- Ovakve sastanke ćemo imati svaka tri mjeseca, a želja nam je da sve moguće probleme s kojima se susreću nacionalne manjine rješavamo dogovorno i na korist svih članova manjinske zajednice. Naravno, tu je važan i financijski aspekt, ali i taj dio ćemo definirati i dogovoriti. Ono što je posebno zanimljivo je pronalazak adekvatnog prostora za rad, druženje  i djelovanje nacionalnih manjina i moram priznati da ćemo na tome raditi kako bismo našli rješenje. Članovi manjinskih zajednica zavređuju to – rekao je župan Stričak te naglasio  otvorenost županijske vlasti za programe koji unaprjeđuju manjinska prava.

Treba spomenuti kako se svake godine organizira i Dan nacionalnih manjina Grada Varaždina i Varaždinske županije na kojem se manjine predstavljaju javnosti, organizira se druženje s građanima, manjine tada predstavljaju svoje kulturno blago, gastronomiju, običaje i tradiciju.

Komentari