u posjetu varaždinu

Župan Anđelko Stričak ugostio počasnog hrvatskog konzula u Republici Mađarskoj Atilu Kosa

Objavljeno: 02.03.2022. 18:11

Zadnja izmjena: 02.03.2022. 18:13

Varaždinsku županiju posjetio je dr. Atila Kos, počasni hrvatski konzul u Republici Mađarskoj koji je na tu dužnost stupio 2018. godine. Podsjetimo, osim veleposlanstva u Budimpešti, Republika Hrvatska ima generalni konzulat u Pečuhu te konzulat u Nagykanizsi.

U Županijskoj palači primili su ga župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić te privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Župan Stričak je dragog gosta upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije , ali i projektima koje Županija provodi na području obrazovanja, poljoprivrede te turizma.

- S Republikom Mađarskom nas dijeli zajednička povijest, a imamo i jako dobre susjedske odnose. Gospodin Kos nam svakako može biti poveznica u suradnji između naše Županije i pojedinih mađarskih županija. Ionako surađujemo s mađarskim partnerima na prekograničnim projektima, a tu je dobar primjer Grad Ludbreg- rekao je župan, a s njime se složio i dr. Atila Kos naglasivši pritom bliskost mađarskog i hrvatskog naroda.

 

Komentari