susret u županiji

FOTO: Slovenska veleposlanica susrela se s Čačićem: ''Žao mi je što politička suradnja između dvije države nije bolja''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2017. 12:21

Zadnja izmjena: 26.09.2017. 12:44

Foto: Viktor Hranić

Župan Radimir Čačić danas je u prostorijama županije primio veleposlanicu Slovenije u Hrvatskoj, Smiljanu Knez. Župan Čačić je veleposlanicu Knez upoznao s projektima koje provodi županijska vlast, a sastanak je bio i prigoda za razgovor o budućuj suradnji.

Veleposlanica Knez rekla je kako Hrvatska i Slovenija na državnoj razini dobro surađuju, ali da na nekim mjestima postoji prostor za napredak. Što se političke suradnje između dvije države tiče, Knez je napomenula kako joj je žao što ona nije malo bolja.

- Meni je žao što nije bolja politička suradnja i imam nekad osjećaj da se ono što se događa u prekograničnoj suradnji ne reflektira na državnu razinu.- rekla je Knez i napomenula kako se ipak nada da će se situacija promijeniti.

Župan Čačić rekao je kako želi ojačati suradnju sa Slovenijom, što gospodarsku, tako i turističku, ali i kako se uskoro planira javiti svom dobrom prijatelju-gradonačelniku Ljubljane kako bi se naša županija što bolje prezentirala u Sloveniji, ali i obrnuto. Što se tiče političkog spora oko granice, Čačić je optimističan. 

- Mislim da smo jako blizu rješenja, da je samo je samo pitanje u kojem trenutku ćemo ići prema rješenju koji će Slovenija interpretirati kao implementaciju arbitražnog sporazuma, a mi kao bilateralni dogovor.- rekao je Čačić te napomenuo da trebamo prestati sami sebi stvarati teškoće.

 

 

 

Komentari