150 predstavnika iz 15 zemalja

Župan Čačić prisustvuje na jesenskom plenarnom zasjedanju Skupštine europskih regija u Novom Sadu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2018. 17:19

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 17:22

U Novom Sadu od 25. do 27. rujna održava se jesensko zasjedanje  Skupštine europskih regija kojoj prisustvuje 150 predstavnika regija iz ukupno petnaest  europskih država, a prisutan je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je član Izvršnog odbora ove organizacije kao i predsjednik jednog od tri odbora, Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade.

Župan Radimir Čačić koji je vodio plenarnu sjednicu Odbora za  kulturu, obrazovanje i mlade izrazio je zadovoljstvo  održanim sastancima te je najavio određene projekte. Kako je rekao, Varaždinska županija ima uspješne primjere dobre prakse, poglavito na području obrazovanja, koje će vrlo  rado podijeliti s drugim regijama. Napomenuo je također kako će se posebno zalagati za obrazovanje za poduzetništvo.

- Naime, cilj nam je i želja da kod mladih ljudi što više razvijamo poduzetničke kompetencije kako bi jednoga dana mogli osnovati tvrtke, pokrenuti voditi svoj vlastiti posao. Ono što nam je također bitno je  razmjena i edukacija službenika u javnoj upravi. Kao inicijator ove ideje pripremili smo upitnik koji će biti poslan regijama članicama AER-a, a cilj nam je do kraja godine pripremiti pilot projekt s kojim krećemo sljedeće godine - rekao je župan Čačić i dodao kako je načelno dogovoreno sa Koledžom Cluny koje je jedno od najpoznatijih i najkvalitetnijih koledža za edukaciju službenika zaposlenih u javnoj upravi, da zaposlenici koji će sudjelovati u razmjeni našeg programa prođu i pripremni i završni seminar tog istog Koledža, kako bi dobili i teoretsko znanje. 

Istaknimo kako je u suradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine i Europskom mrežom poduzetnika, a uz podršku Fonda „Europski poslovi", paralelno s plenarnim zasjedanjem organizirani i Regionalni poslovni forum, na kojem je sudjelovalo 130 tvrtki iz 16 država, među kojima je bila i Hrvatska, a sve prisutne uvodno je pozdravio župan Čačić, dok je Forumu prisustvovao i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije d.o.o. Borko Mikić.

Komentari