sastanak u županiji

Župan i ministar o dogradnji OŠ Ivanec i rekonstrukciji Glazbene škole

U Županiji održan radni sastanak s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom...
Objavljeno: 01.02.2021. 16:38

Zadnja izmjena: 01.02.2021. 16:45

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić održao je danas radni sastanak sa ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom.

Razgovaralo se o projektima, među kojima su najznačajniji dogradnja OŠ Ivanec te daljnji razvoj projekta dogradnje i rekonstrukcije Glazbene škole u Varaždinu. 

- Za nas je ogroman projekt OŠ Ivanec, vrijedan više od 40 milijuna kuna za koji imamo stabilnu i sigurnu financijsku konstrukciju vezano za europska sredstva. Tu je i desetak malih dvorana, s vrlo kvalitetnim rješenjem vezanim uz EU fondove. Pred nama je i realan okvir za integriranu osnovnu i srednju Glazbenu školu u centru ovoga grada, fantastičan, veliki projekt koji udvostručuje kapacitete tog školskog prostora i otvara mogućnosti za cijeli niz drugih sadržaja koji očekujemo također realizirati kroz europske projekte u suradnji s Ministarstvom. To je projekt vrijednosti 100-tinjak milijuna kuna, jako važan za ovu županiju, pa i Hrvatsku u cjelini jer takvu integriranu formu osnovne i srednje škole ima još samo Dubrovnik – rekao je nakon sastanka župan.

Komentari