radni posjet našoj županiji

Župan primio dr.sc. Lianne Hoogeveen iz Odbora za akreditiranje europskih talent centara

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2018. 12:29

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 12:32

U radnom posjetu Varaždinskoj županiji borave Lianne Hoogeveen - predsjednica Odbora za akreditiranje europskih talent centara te ravnateljica obrazovanja  na Sveučilištu Radboud  - Centar za društvene znanosti Monic Schijvenaars.

Razlog njihovog dolaska u Republiku Hrvatsku je dogovor na temu organiziranja edukacije – specijalist u obrazovanju s darovitima, a prilikom posjete Varaždinskoj županiji susrela se i sa županom Radimirom Čačićem koji ju je upoznao s ulaganjima u obrazovni sustav kojeg Županija provodi, ali i o mnogobrojnim projektima na području školstva.

-Drago mi je da smo imali prilike upoznati našu gošću s projektima koje provodimo, ali i naravno rezultatima koje postižemo na području obrazovanja. Istaknuo sam profesorici  kako je Varaždinska županija odredila ulaganje u obrazovanje kao svoj prioritet, pa se i najveći dio financijskih sredstava iz izvornog dijela proračuna Varaždinske županije izdvaja upravo za obrazovanje - rekao je Čačić i dodao kako su Centri izvrsnosti Varaždinske županije u prosincu 2016. dobili vrlo vrijedan certifikat postavši Europska točka za nadarene, a istaknuli su i svoju kandidaturu da postanu Europski centar za darovite.

Dr.sc. Lianne Hoogeveen je pohvalila rezultate ulaganja u obrazovanje u Varaždinskoj županiji te rekla kako je cilj organizirati osposobljavanje nastavnika za rad s nadarenim učenicima širem Europe, u pojedinim zemljama je to počelo prije 25 godina. Svi su bili jako zadovoljni i motivirani, nastavnici su dobili dodatni motiv za rad i zapravo se to pokazalo  dobro jako dobrim.

- Vidjele smo da se u Varaždinskoj  županiji postigao veliki rekord u investiranju u obrazovanje, u školama je odlična suradnja između učenika i nastavnika - rekla je Hoogeveen te zaključila kako je obrazovanje zapravo područje koje povezuje sve ljude.

Uz župana su na prijemu bili i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i voditeljica Centra izvrsnosti iz komunikacija Snježana Pejnović.

Komentari