80. godišnjica progona

Župan Stričak priredio prijem za veleposlanika Države Izrael Ilana Mora

Objavljeno: 12.07.2021. 13:22

Zadnja izmjena: 12.07.2021. 13:25

Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ilan Mor boravi u Varaždinu povodom obilježavanja 80. godišnjice progona Židova iz Varaždina, a tom prigodom ga je u Županijskoj palači primio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Dotaknuvši se niza tema, naglasak je ipak stavljen na moguću suradnju na području obrazovanja, kulture te turizma.

- Iznimno mi je drago da smo imali prilike ugostiti veleposlanika Države Izrael, upoznati ga s bogatom poviješću naše Županije, kulturnim i turističkim sadržajima, ali predstaviti mu i projekte te programe koje trenutno provodimo. Posebno ga se dojmila naša informacija o formiranju Centara izvrsnosti te o rezultatima koje postižu naši učenici i studenti na mnogim međunarodnim natjecanjima, poglavito na području informatike. Izrael je visoko razvijena zemlja, puno ulažu u obrazovanje i razvoj tehnologija te će nam njihova iskustva biti od velike važnosti. Zahvaljujem se veleposlaniku na dolasku te se veselim budućoj suradnji – rekao je župan Stričak.

Vizija na području obrazovanja

Svoje zadovoljstvo prijemom te održanim sastankom sa županijskim dužnosnicima iskazao je  i NJ.E. Ilan Mor, veleposlanik  Države Izrael u Republici Hrvatskoj.

- Zahvaljujem se županu i njegovim suradnicima na srdačnoj dobrodošlici te mi je drago da sam imao prilike čuti mnogo korisnih informacija o Varaždinskoj županiji. Poseban dojam na mene je ostavila vizija županijskog vodstva koju imaju na području obrazovanja. Vidi se da je na tom području uloženo mnogo truda, energije, ali i znanja te naravno financijskih sredstava. Izrael inače simboliziraju inovacije, kreativne industrije, obrazovanje te velik broj investicija i na to smo jako ponosni – rekao je veleposlanik te dodao kako ima mnogo prostora za suradnju.

Prijemu je nazočio  i predsjednik Židovske općine Zagreb prof. dr. sc. Ognjen Kraus, te suradnici župana Stričaka: zamjenicom župana Silvija Zagorec, kao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Komentari